keskiviikko 18. joulukuuta 2013

19 (etsivä löytää)

Pentutottis

Olin hurja ja kurvasin lauman kera hiekkakuopille keppien kanssa. Boogie tulee muuten pian niin hulluksi, että menee ikkunan tai seinän läpi. Se oli kyllä hyvä ajatus. Pystyin siinä maastossa ihan hyvin kepittämään menemään. Onhan tuo jalka toki nyt kiukkuinen, mutta ei puoliksikaan niin kiukkuinen kuin tulehtunut selkäni kun menin sitten pölvästi saunaan. Enivei.

Kaahottamisen jälkeen löin aikuiset autoon ja Iisin kanssa vietiin tunnarikapula hiekka-aukean reunalle heinikkoon piiloon. Sitten taaksepoistuttiin 5-10 metriä ja päästin Iisi etsimään. Noutohan meillä on vielä täysin vaiheessa (ongelma: Iisi pudottaa kaiken kun minä avaan suuni ja lakkaa sitten tarjoamasta tarttumista kokonaan), vaikkakin tilanne on parantunut. Mentiin siis soveltaen enkä yhdistänyt tähän vielä mitään vihjettä. Kun Iisi teki löydön ja otti kepin mä lähdin kepittään poispäin kehuen sitä hurjasti. Yritin palkata lelulla, mutta Iisiä ei kuollut lelu vielä kiinnosta, pitää repiä. Tein sitten vähän iskunoudon tyyppisesti. Kolme toistoa, vikalla kerralla jäi vähän jumittaan tunnarikepille, mutta otti kumminkin lopulta ja päästiin iloitsemaan.

Piruuttani halusin kokeilla mitä Boogie tekee (ei olla tunnaria otettu koskaan). Jätin Boogien istumaan n. 10 m päähän, vein oman kapulan ja muutaman hajutonta, ja lähetin koiran. Aluksi irtosi liian kauas, mutta palasi heti, teki haisteluhomman rauhassa ja palautti oikeaoppisesti oman kapulan. Lahjattomat reenaa ;)

Kotona tehtiin sitten askel-seuraamista, joka sujuikin tällä kertaa ihan hienosti! Ei pomppinut, malttoi ja ihan kuin olisi hoksannut mitä odotan. Jee. Otin myös jääviä niin, että koira kulkee aluksi mun sivulla vasemmalla puolella (ilman käskyä) ja siitä jäävät. Maahanmeno tarvitsee eniten apuja näin päin tehtynä. Lopuksi vielä luoksetulon loppuasentoa. Taidan jättää sivulletulon hetkeksi hautumaan ja tehdä seuraamisen askelta ja tätä luoksetuloa, koska aika helposti lähtee sivulle, ellen ole tarpeeksi nopea apujen kanssa. Ja kun en ihan hirveesti haluaisi sitä tehdä kiinni mun käsiin, kun siitä on sitten se kova poisopettelu. Mietin jopa, että lähtisinkö tekemään sille post-it -lappu treeniä, mut ehkä en jaksa :P


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti