Iisi

Riliis Sil Viisiin 15.08.2013

Iisi oli täysin heräteostos. Ystäväni Katriina oli mulle jo aikaa mainostanut käyttis-airista, mutta koska rotu oli vieras, niin se oli jäänyt täysin puheen tasolle. Kun sitten Boogien diagnoosi tuli, alkoi hienovarainen painostus sen suhteen, että a) pitäisi ottaa uusi pentu ja b) sen olisi syytä olla airis :).


Ei se ota, jos ei annakaan, joten aloin tutkailla rotua tarkemmin. Ja yllättäen se alkoikin vaikuttaa vallankin kiinnostavalta. Kuulin harrastajilta pelkkiä kehuja ja niiden saattelemana bongasin kasvattajan myös Suomesta. Ja kas, sattumalta oli pentujakin juuri tulossa. Kävimme tutustumassa emään ja se oli sitten sitä myöten selvä. 

Niinpä Der Kommissar Eazy alias Ulpu-Iivari alias hra Turquoise tupsahti tupaan odottamattomana aikana ihan puun takaa. Ja valloitti koko perheen. Iisi on järkevä, fiksu, tasapainoinen lelukoira, jonka söpöys peittää alleen riivatun pirun, joka pilkahtelee esiin harvoin, mutta siellä se piilee. 

Hommia tehdään aina keskittyneesti ja täysiä, muuten ollaan ku Ellun kanat. Vieraat koirat olisi hyvä tappaa. Tästä ponnistamme.

Iisin kasvattajan sivut: Riliis

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti