Boogie

Appelkipin Aurus 18.08.2011

Boogie-Woogie Wubba-Wabba Kipparahäntä Pilkesilmä Tähtipoika. Rakkaalla lapsella on monen monta nimeä.

Boogieta lähdettiin haarukoimaan pentulaatikosta sillä mielellä, että jospa nyt viimein se pk-koira saataisiin tähänkin kouraan. Boogie vakuutti tasapainoisuudellaan. Se oli kyllä pentueen pelle ja jekkuilija, mutta sen iloisuus ja vilkkaus ei ollut hillitöntä, vaan sitä tasapainotti keskittymiskyky ja rento elämänasenne. Lisäksi se oli todella sinnikäs, saalisviettinen ja taistelutahtoinen tyyppi. Dominanssia löytyi ihan reilusti. Boogiessa miellytti myös sen tahto olla ihmisen kanssa ja kokea asioita ihmisen kaverina.
Boogien kotiutuminen sujui nopeasti. Aluksi se hieman mietti lapsiin tottumattomana lasten kiljumisia ja ryntäilyitä, mutta ihan muutaman tunnin jälkeen se jo kirmasi lasten kanssa häntä töttöröllä. Ronja-emä oli opettanut pojalleen todella hyvät käytöstavat: se oli äärimmäisen kohtelias kissoja ja Lulaa kohtaan.

Boogien ensimmäinen vuosi sujui toivoen, että se pysyisi hengissä 1-vuotiaaksi. Meno oli juurikin niin päätöntä eikä tapaturmiltakaan vältytty. Muutoin hra B oli suhteellisen helppo pentu eikä teini-ikäkään ollut mikään katastrofi. Boogie edistyi koulutuksessa mukavasti ja sitä oli ilo treenata. Hankalia vaiheita olivat hajumaailman aukeaminen ja oikean tunnetilan löytäminen. Niistä kun selvittiin, niin avot! Arjessa B on raju, mutta muuten helppo. Ei pelkää mitään, ei panikoi tai ahdistu mistään. Kaksivuotiaana se keksi, että muille koirille voi vaikka karjua. Se on työn alla, joskin hiljaksiin, koska kuljetaan niin vähän paikoissa, joissa näkee muita koiria. Pitäisi erikseen mennä treenaan noita juttuja, mutta ohjaaja kokee motivaatiopulaa. 

Surullista kyllä, Boogien lupaava harrastuskoiran uran alku tyssäsi ennen kuin alkoikaan kun sille diagnosoitiin DCM (dilatoiva kardiomyopatia). Isku oli minulle ohjaajana aika rankka. Vihdoin minulla oli koira, jonka kanssa suunnata mieli kepeänä kohti kokeita ja sitten kävi näin. No, ilman tätä, meillä ei olisi Iisiä :)Boogie KoiraNetissä

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti