lauantai 14. joulukuuta 2013

17 (in a big big world)

Iisin elämään on kuluneella viikolla kuulunut eläinlääkärikäyntiä, häkkitreeniä, kaupunkitreeniä ja ekat hallitreenit. Samalle viikolle osui myös emännän polven pasahdus, joten kiirusta on pitänyt. 

Terveys:
Eläinlääkärissä oli matkassa tällä kertaa varsin reipas tapaus. Ei merkkiäkään ekojen rokotusten epäilevästä Tuomaasta. Otettiin odotustilassa vähän tottista eikä Iisi antanut muiden odottajien häiritä keskittymistään. Painoa oli 12,3 kg ja ell:n mukaan varsin upeasti kasvanut ja kehittynyt kakara. Juteltiin Iisin ajoittaisista selän köyristelyistä eikä ell suorilta epäillyt mitään vakavaa vierasesine-juttua, koska käytös ja in put - out put  oli toiminut normaalisti. Saman päivän iltana Iisi sitten kuitenkin kakkasi (ja vieläpä sisälle!) ison löysän läjän tikkumoskaa, et oisko se ollut sit se. Sen jälkeen en ole huomannut sen leikkivän dromedaaria.

Molemmat kivekset olivat paikoillaan, hampaat alkaneet vaihtua, edelleen pitää kiinnittää huomiota kulmureihin niiden vaihtumisen yhteydessä, vaikka tilanne niiden osalta onkin parantunut. Muutoin kaikki ok, reipas ja lunki pentu. Kävi meidän jaarittelujen aikana jalkoihin maate kun oli jo paikat tsekannut ja tylsäksi todennut.

Pentutottis:
Treenit ovat sujuneet mukavasti tänään meillä oli ekat hallitreenit. Toisin kuin kaikkien edellisten koirien kanssa, Iisin kohdalla ei jännittänyt moinen pätkääkään. Eikä ollut syytäkään. Aluksi toki morjensteli muita koiria, mutta kun totesi, että ei nyt sen enempiä tervehditä, niin antoi olla. Ekalla treenikierroksella seurasi kiinnostuneena muiden treenejä, toisella kierroksella "tää on niin nähty" ja makoili mun jaloissa <3

Otettiin oma repertuaarimme: sivulletulo, jäävät, vähän imutusta sekä luoksetulo avustajan kanssa. Lisäksi apujen kanssa askel seuraamista perusasennosta perusasentoon. Kaikki sujui oikein mallikkaasti. Nyt vaan rohkeasti etiäpäin! Toisella kierroksella otettiin jopa ryhmäpaikallaoloa :D. Iisi ei ihan heti hoksannut mitä tehdään, mutta parin ylösnousuyrityksen jälkeen tajusi, et a-haa, tää olikin tää juttu! Se on kyllä mainio kun sitä ei treenatessa kyllä kiinnosta pätkääkään, vaikka toinen koira suunnilleen istuis sen päällä <3

Noudon suhteen on alkanut valo pilkottaa. Iisi kun oli kovasti käsittänyt, että mä oon aina ihan hirveen tyytyväinen kun hän irrottaa tai oikeastaan on parempi, ettei edes ota suuhun.. Nyt oon vahvistanut viikon ajan ihan kaikkea suu-hommaa, oli kyseessä sitten lasten lelu, kenkä tai lusikka. Musta tuntuu, et ollaan menty eteenpäin. Ihan leikin varjolla vasta, saa nähdä kuinka käy kun huomaa, että a-haa kyseessä on The Koulutustilanne, mut sit vaan takaisin leikkimään.

Seuraavaksi käydäänkin sitten noudon alkeiden, eteenmenon alkeiden, seuraamisen alkeiden, tunnarin alkeiden ja luoksetulon loppuasennon eteenpäinviemisen kimppuun.

Tässä videomatskua muutaman päivän takaa. Mulle tuli ohjausvirhe ja Iisiltä meni pasmat sekaisin maahanmenon kohdalla, mut siitäkin toivuttiin :)


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti