lauantai 16. marraskuuta 2013

11

Pentutottis

Samoja juttuja vaan hinkataan. Perusasento on tuonut mulle päänvaivaa, mutta ainakin yksi syyllinen löytyi, kiitos treenikaverin <3. Iisi ei ole yhtä ahne kuin Boogie enkä ole tajunnut ottaa asiaa huomioon treeneissä. Boogia voi treenata vaikka kurkunsiivulla tai paprikanpalalla, aivan sama kunhan sen voi syödä (ja mitä vaan voi). Iisi on lihamiähii, ei oo lihapullat eikä makkarat mitään raa'an lihan rinnalla. Kesken treeniä kun vaihtui jauhis lihapullaan, niin homma tyssäs siihen. Treenikaveri kysyi, että vaihdoitko palkan, no juu.. tais vaihtua ku loppu jauhis taskusta.. Mutta jauhelihalla (ja possun tarjoussuikaleilla) siis pelittää. Toivottavasti ei käy vaatiin mitään strutsin sisäfilettä :D. 

Toinen asia on se, että treenaan nyt vähän aikaa sen kanssa pelkkiä kiepsahduksia, koska liian usein käy niin, että kiepsahtaa ja sitten mä jään jauhaan sitä perusasentoa ja kiepsahdus jää palkkaamatta.. Eli kiepsui ja sitten perusasentoa erikseen.

Imutusta oon jonkun verran tehnyt. Kauheesti en viitti ilman toista silmäparia, koska on ollut ongelmana saada koira mua miellyttävään asentoon. Sen ohjaussauva on erilainen kuin Lulalla tai Boogiella :DSit tietty istu-maahan-seiso -treeniä. Opetin Iisille kosketuskepin parilla toistolla kotona ja vein sen seuraavana päivänä "kentälle". Yllättävän hyvin toimi, joskin ei vielä apuvälineenä (esim. istumisessa tai maahanmenossa), vaikka köökissä se oli tosi näppärä maahanmenon kaverina.


Jälki

Edelliskerran jälkidisaasterista toivuttuani tein sitten Iisille sen toistaiseksi pisimmän jäljen ja sopivan luonnonesteen ollessa nurmikolla lisäsin myös ekan kulman (90 astetta). Iisi oli aivan super! Ajoi rauhallisesti, tarkasti, teki kulman kuin raiteilla, tätä lisää :) Tai oikeammin, tulis pian lunta, ettet ehdi pilaan tota.

Keppejä oon esitellyt sille pari kertaa. Ekan kerran metsälenkillä asettelin kaksi keppiä polulle mun jalanjälkiin ja takastulomatkalla poimin niistä ekan (Iisi ei reagoinut) ja Iisin tultua katsomaan mitä teen, kehuin rauhassa ja pyysin maahan ja sitten palkkasin. Toisen kepin kohdalla se pysähtyi, pyysin maahan ja palkkasin. Noin viikon päästä tuosta tein saman treenin uudelleen, tällä kertaa bongasi ekankin kepin ja hapuili maahanmenoa, annoin avut ja palkkasin. Toiselle kepille meni itse maaten! 

Ei kait tässä sitten kun eteenpäin hissuksiin, yrittäen muistaa, että tuo älykkö on tosiaan vasta 13-viikkoinen...

Loppukevennykseksi Boogien juurakonraivaustouhuja :)

 

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti